News:
Tools
You are here: Home|Activities |Activities 2009|Апел за фер и демократски избори
Апел за фер и демократски избори PDF Print E-mail
Friday, 30 July 2010 09:36
There are no translations available.

Претседателски и локални избори 2009

Евро-Атлантскиот Совет на Македонија (ЕАСМ) во пресрет на претседателските и локалните избори кои се одржаа на 22 март 2009 година, испрати апел до сите политички субјекти вклучени во процесите за одржување на фер и демократски избори:Одржувањето на претседателски и локални избори кои ќе ги задоволат клучните критериуми на ОБСЕ и ОДИХР и ќе поминат без насилства, инциденти и измами ќе бидат чекор напред во процесот на приближување на Република Македонија кон евро-атлантското семјество, доказ за демократска зрелост и подготвеност за прифаќање на обврските од членството во евро-атлантските структури. Со искрена заложба на сите политички субјекти, изборите ќе имаат мирен тек, без недоследности и попречувања на изборниот процес, а придобивките или одговорноста потребно е да бидат споделени.

Евро-Атлантскиот Совет на Македонија повеќе од деценија работи на имплементација на евро-атлантската идеја и вредности во македонското општество, активно приближување на процесот на евро-атлантска интеграција до граѓаните и промоција на чекорите кои ги прави Република Македонија во процесот на евро-атлантска интеграција.

 

 

Publication

youth empowerment