Група студенти од Италија во работна посета на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија Print
Wednesday, 04 August 2010 10:37
There are no translations available.

На 25ти мај 2010, група студенти од Италија со нивниот професор Стефано Пилото, д-р по историја на меѓународните односи, пристигнаа во Македонија, за втората фаза од нивната посета на балканскиот регион.

 

 

 

 

Како дел од нивната посета на Македонија, тие се сретнаа со претседателството на ЕАСМ. Претседателот Лазар Еленовски ја пречека групата и им објасни неколку клучни аспекти од историјата и политиката на Република Македонија. Студентите и професорот ги поздрави и потпретседателот на ЕАСМ, Исмет Рамадани.