You are here: Home|Archive|Activities 2009
Activities 2009
Проштална церемонија за Генералниот Секретар на НАТО PDF Print E-mail
Friday, 30 July 2010 10:43
There are no translations available.

Лазар Еленовски му врачи благодарница Јап де Хоп ШеферПо повод прошталната посета на Република Македонија на Генералниот Секретар на НАТО, Јап де Хоп Шефер, Евро-Атлантскиот Совет на Македонија одржa проштална церемонија на 8-ми мај 2009, каде на Генералниот Секретар, претседателот на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија, Лазар Еленовски му врачи благодарница и подарок за долгогодишната поддршка и партнерството од страна на НАТО кон Атлантската Асоцијација и Евро-Атлантскиот Совет на Македонија како дел од неа во спроведувањето на мисијата за имплементирање на евро-атлантската идеја и вредности во македонското општество.

 
Јавна дебата на Евро-атлантскиот Совет на Македонија, 60 ГОДИНИ НАТО – ЗАЕДНИЧКИ ВРЕДНОСТИ PDF Print E-mail
Friday, 30 July 2010 10:42
There are no translations available.

Евро-Атлантскиот Совет на Македонија по повод одбележување на 60 години од постоењето на НАТО, организира јавна дебата со наслов:  „60 ГОДИНИ НАТО – ЗАЕДНИЧКИ  ВРЕДНОСТИ“. Настанот се оддржа на 14 април на ФОН Универзитетот во Скопје.  

 
Прес конференција на ЕАСМ по повод 60 години од основањето на НАТО PDF Print E-mail
Friday, 30 July 2010 09:39
There are no translations available.

На 4 април во хотелот Бест Вестерн во Скопје, Евро-Атлантскиот Совет на Македонија по повод 60 години од основањето на НАТО и претстојниот НАТО Самит оддржи прес конференција.

 
Апел за фер и демократски избори PDF Print E-mail
Friday, 30 July 2010 09:36
There are no translations available.

Претседателски и локални избори 2009

Евро-Атлантскиот Совет на Македонија (ЕАСМ) во пресрет на претседателските и локалните избори кои се одржаа на 22 март 2009 година, испрати апел до сите политички субјекти вклучени во процесите за одржување на фер и демократски избори:

 


Publication

3natosim