You are here: Home|Archive|Balkan Mosaic |What Is Balkan Mosaic
What Is Balkan Mosaic
Форум за безбедност на Централна и Југоисточна Европа – Балкан Мозаик PDF Print E-mail
Tuesday, 10 August 2010 00:00
There are no translations available.

Балкан Мозаик беше основан во декември 2004 година на иницијатива на генералниот секретар на АТA Троелс Фролинг и служеше како регионална мрежа за заедничка безбедност која создава платформа за развивање на нов дијалог за безбедносните концепти од учесниците од регионот чие поврзување се засноваше на коалицијата 2+3+2+1 при што сопствените приоритети се поставуваа во однос на развојот на настаните во регионот: Бугарија и Романија како земји членки на НАТО, Албанија, Македонија и Хрватска како МАР земји, Босна и Херцеговина, и  Србија и Црна Гора како ПзМ земји и УНМИК Косово без статус.

 


Publication

3natosim