Вести:
Tools
You are here: Почетна|Медиа Центар|Вести|Трето предавање и официјална посета на Центарот за обука за пилоти
Трето предавање и официјална посета на Центарот за обука за пилоти PDF Печати Е-пошта
Петок, 19 Октомври 2018 11:52

На 18 октомври 2018 година беше организирана официјална посета на Центарот за обука на пилоти при Армијата на Република Македонија за учесниците на "ШКОЛАТА ЗА ОДБРАНА, БЕЗБЕДНОСТ И НАТО ИНТЕГРАЦИИ".

IMG 0339

За време на посетата на Центарот за обука за пилоти, кој се наоѓа во касарната "Страшо Пинџур" во Петровец, учесниците на школата имаа единствена можност да ги видат просториите каде што идните пилоти ги поминуваат обуките и да се запознаат со техничките можности на опремата за обука и концептот на обука за пилотите.

IMG 0351

Првиот дел од посетата вклучуваше теоретска презентација на капацитетите на центарот за обука, критериумите за избор за кандидатите и професионалните можности на пилотите во Македонија. Вториот дел беше практична презентација на објектите и опремата, како и на симулаторите за хеликоптери.

IMG 0359

Учесниците имаа можност да разговараат и да поставуваат прашања и лично да се запознаат со кандидатите за пилоти.

IMG 0368

 

Публикации

youth-thumbnail