Вести:
Tools
You are here: Почетна|Активности|Активности 2009 година|Јавна дебата на Евро-атлантскиот Совет на Македонија, 60 ГОДИНИ НАТО – ЗАЕДНИЧКИ ВРЕДНОСТИ
Јавна дебата на Евро-атлантскиот Совет на Македонија, 60 ГОДИНИ НАТО – ЗАЕДНИЧКИ ВРЕДНОСТИ PDF Печати Е-пошта
Петок, 30 Јули 2010 10:42

Евро-Атлантскиот Совет на Македонија по повод одбележување на 60 години од постоењето на НАТО, организира јавна дебата со наслов:  „60 ГОДИНИ НАТО – ЗАЕДНИЧКИ  ВРЕДНОСТИ“. Настанот се оддржа на 14 април на ФОН Универзитетот во Скопје.  
Воведни излагања на настанот имаа: Лазар Еленовски, Претседател на Евро-Атлантски Совет на Македонија, Исмет Рамадани, Потпретседател на Евро-Атлантски Совет на Македонија, Ризван Сулејмани, Потпретседател на Евро-Атлантски Совет на Македонија, Владимир Ѓорчев, Потпретседател на Евро-Атлантски Совет на Македонија.
Модератор на јавната дебата беше Д-р Ѓорѓи Тоновски, Декан на факултетот за правни науки на ФОН универзитетот во Скопје.  Во дебата учествуваа и неколку професори од Универзитетот, како и самите студенти.

Настанот беше отворен за јавност и имаше одлична медиумска покриеност, од пишаните и електронските медиуми. Гости на настанот беа и  дипломатските претставници во земјава.

 

Публикации

scholl dizajn web