Евро-Атлантскиот Совет на Македонија им честита на Албанија и Хрватска за нивниот влез во НАТО Печати
Четврток, 26 Август 2010 13:12

Скопје, 2 април 2009 година

Претседателот на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија, Лазар Еленовски им испрати писма на честитки на претседателите на атлантските асоцијации од Албанија и Хрватска по повод влезот на нивните земји во НАТО за овој „значаен процес кој е резултат на напорната работа и силната волја на народите од овие земји да ги прифатат придобивките, обврските и да го споделат товарот и вредностите со евро-атлантското семејство.
Улогата на евро-атлантските совети беше клучна во успешното комплетирање на овој процес кој е голема цивилизацџиска придобивка за народите на овие земји, Како атлантисти ја споделуваме заедничката визија за целиот регион интегриран во евро-атлантските структури, кое се надевам ќе се оствари во блиска иднина како финален исход на опредлебата за демократскиот пат и траен мир и стабилност на регионот“
– пишува Еленовски.