Вести:
Tools
Група студенти од Италија во работна посета на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија PDF Печати Е-пошта
Среда, 04 Август 2010 10:37

На 25ти мај 2010, група студенти од Италија со нивниот професор Стефано Пилото, д-р по историја на меѓународните односи, пристигнаа во Македонија, за втората фаза од нивната посета на балканскиот регион.

 

 

 

 

Како дел од нивната посета на Македонија, тие се сретнаа со претседателството на ЕАСМ. Претседателот Лазар Еленовски ја пречека групата и им објасни неколку клучни аспекти од историјата и политиката на Република Македонија. Студентите и професорот ги поздрави и потпретседателот на ЕАСМ, Исмет Рамадани.

 

 

Публикации

youth empowerment