Вести:
Tools
You are here: Почетна|Архива|Активности 2008 година|Македонско-бугарски бизнис форум 19 – 20 септември 2008 година
Македонско-бугарски бизнис форум 19 – 20 септември 2008 година PDF Печати Е-пошта
Четврток, 29 Јули 2010 15:07

Евро-Атлантскиот Совет на Македонија во соработка со Сојузот на Стопански комори на Македонија, НАТО Информативниот центар во Софија и Атлантскиот Клуб на Бугарија  го организираа Македонско-бугарскиот бизнис форум кој се одржа на 19 и 20 септември 2008 година во хотел„Холидеј Ин“ во Скопје.

Овој Форум претставува регионална иницијатива која има за цел да ја промовира успешната соработка помеѓу овие две соседски земји со посебен акцент на соработката во енергетскиот сектор, комуникациите и инфраструктурата и да овозможи нејзино унапредување и проширување во иднина.

Форумот беше одлична можност за презентација на компании од двете земји како и можност за започнување или проширување на веќе отпочнатата соработка.

 

Публикации

GLOBSEC Trends 2020