Трет NATO Partnership Running Festival – Будимпешта Печати
Четврток, 29 Јули 2010 15:18

Во насока на промоција на идеата за заеднички дух и градење на пријателски односи и мостови на партнерство, Евро-Атлантскиот Совет на Македонија и во 2008 година зеде учество на традиционалниот NATO Partnership Running Festival во организација на NATO PDD кој се одржа на 12-ти октомври во Будимпешта. ЕАСМ испрати група од тројца учесници, Лидија Зорба, Крсте Делевски и Емил Илиќ, познати атлети и искусни маратонци за учество на Третиот NATO Partnership Running Festival.
Тимот на ЕАСМ зеде учество со трчање на 10 км маратон и 10 км штафетно трчање со старт на 1.district. Attila street 135 (Blood field) и финиш на Heroes Square, City Park Ice Ring. Крсте Делевски истрча 10км маратон, додека Емил Илиќ и Лидија Зорба зедоа учество на 10км штафетно трчање.