Вести:
Tools
You are here: Почетна|Архива|Активности 2008 година|Божиќен појадок со дипломатските претставници
Божиќен појадок со дипломатските претставници PDF Печати Е-пошта
Четврток, 29 Јули 2010 15:31

18 декември 2008 година, Скопје

По повод Божиќните и новогодишните празници, Евро-Атлантскиот Совет на Македонија организира празничен појадок со резидентните амбасадори во Република Македонија кој се одржи на 18 декември 2008 година (четврток) во 09.00 часот во хотел Стоунбриџ.
Домаќин на појадокот беше претседателот на Евро-Атлантски Совет на Македонија Лазар Еленовски, а меѓу присутните на појадокот беа амбасадори на повеќе НАТО и ЕУ земји во Македонија како и специјалниот претставник на Европската Комисија Ерван Фуере.

Настанот освен за одбележување на празниците претставуваше и одлична можност за дискусија за статусот на процесите на евро-атлантска интеграција на Македонија во контекст на националните и меѓународните збиднувања.

 

Публикации

GLOBSEC Trends 2020