Вести:
Tools
You are here: Почетна|АТА|Претседателство
Јордан Тасев PDF Печати Е-пошта

Јордан Тасев е роден на 22 јануари 1989 година во Кавадарци. Својата едукација ја комплетирал на додипломските студии на Институтот за безбедносни, одбранбени и мировни студии, при Филозофскиот Факултет во Скопје.

Со работа во граѓанскиот сектор се вклучува во 2004 година како дел од Македонскиот Модел на Обединетите Нации. Во активностите на Евро – Атлантскиот Совет на Македонија се приклучува во 2007 година како дел од Младината на ЕАСМ. Како дел од младината учествувал во многу меѓународни и домашни настани. Во 2010 година станува дел од Извршната канцеларија на Младината а од 2012 година и генерален секретар на Младината на ЕАСМ.

Од јуни 2014 година е избран за член на Претседателството на ЕАСМ.

 

Публикации

youth empowerment