Вести:
Tools
You are here: Почетна|Медиа Центар|Говори
Говори
Говор - Н.Е. Амбасадор Мариет Шурман PDF Печати Е-пошта
Сабота, 05 Ноември 2011 00:00

„Јавнапромоцијана НАТО моделот „Smart Defence“
21-ви ноември 2011, Домна АРМ, Скопје

•    Дами  и господа, задоволство ми е да бидам денес овде во својство на шеф на НАТО контакт амбасадата во Македонија и да зборувам на тема која е навистина важна за сите народи, особено во време кога се соочуваме со промени во одбранбената околина и со финансиски тешкотии.

 
Говор на НАТО Генералниот секретар Андерс Фон Расмусен PDF Печати Е-пошта
Вторник, 04 Октомври 2011 12:44

Дами и господа, добро утро.

Јас сум веќе на половина од мојот мандат како генерален секретар и во текот на овој период се случија многу нешта. НАТО е ангажирано повеќе од кога било. И токму за тоа сакам да зборувам денес.

 
Западен Балкан: Заборавен регион? PDF Печати Е-пошта

Исмет Рамадани20 ноември 2009 година, Будимпешта, Унгарија
Конфедерација организација од: Manfred Werner Foundation

Неодамнешни безбедносни предизвици: (Не)традиционални ризици и предизвици

Кога размислуваме и зборуваме за безбедноста на Западниот Балкан, тешко е да се пронајде дел од историјата без потенцијални ризици за индивидуалната и колективната безбедност на граѓаните и нивните материјални добра. Поради тоа, тезата, дали овие ризици се традиционални или не и како тие се предизвикани, е намерна и објективна.

 
Семинар: Улогата на невладините организации во процесот на НАТО интеграцијата PDF Печати Е-пошта
Петок, 30 Јули 2010 00:00

27 октомври 2009 година, Сараево, Босна и Херцеговина
Во организација на: Центар за безбедносни студии

Излагање: Билјана Радева, Генерален секретар, Евро-Атлантски Совет на Македонија


Дами и господа,
Драги колеги и пријатели,


На почетокот, би сакала да му се заблагодарам на организаторот за топлата гостопримливост и за организирањето на овој настан, на кој се дебатира за искуствата на невладините организации во регионот во процесот на НАТО интеграцијата на земјите.

 


Лист 5 од 5

Публикации

scholl dizajn web