Вести:
Tools
Меѓународна Научна Конференција - “SEECURE 2016”. 14-ти април 2016 година, Дом на АРМ, Скопје PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 21 Март 2016 10:23

seecure belo

Денес безбедносните закани се меѓусебно поврзани повеќе од било кога. Од сајбер до енергетската безбедност, од Исток до Медитеранот и Персискиот залив, тероризмот, хибридната војна, масовните миграции и другите не-воени фактори на нестабилност ја прават нашата безбедност "неделива".

Регионот на Југоисточна Европа е во средината на сите случувања. Затоа, неколку месеци пред самитот на НАТО во Варшава, Евро-Атлантскиот Совет на Македонија (АТА Македонија) ќе организира Меѓународна научна конференција “SEECURE 2016”.

Оваа конференција ќе се состои од неколку панели од неколку проекти на кои АТА Македонија работи во 2016 година. Месецот на НАТО е само причина да се стават сите три важни теми за регионот на Југоисточна Европа на иста агенда.

 

Публикации

scholl dizajn web