Вести:
Tools
Нов истражувачки проект на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија PDF Печати Е-пошта
Среда, 11 Мај 2016 13:04

Евро-Атлантскиот Совет на Македонија започна со проект кој ќе се фокусира на истражување на тема: "Влијанието на евро-атлантските интегративни процеси врз меѓуетничките односи", поддржан од програмата CIVICA MOBILITAS и НАТО Секторот за Јавна Дипломатија.

Истражувањето кое официјално започна во март и ќе трае до октомври 2016 година ќе биде во насока на истражување на генералните ставови и јавното мислење во однос на евроатлантските интеграции и нивните ефекти врз целокупниот меѓуетничките односи во земјата.

Теренското истражување што ќе се состои од телефонски анкети и онлајн прашалници ќе се спроведува на целата територија на Република Македонија. Истражувањето ќе биде заокружено со спроведување на четири работилници и трибини во четири градови во Македонија со различен етнички состав. Резултатите од истражувањето ќе бидат презентирани на научна конференција која ќе се одржи во завршна фаза на проектот.

 

Публикации

scholl dizajn web