Вести:
Tools
You are here: Почетна|Медиа Центар|Вести
Вести
Недела на НАТО 2019 PDF Печати Е-пошта
Вторник, 09 Април 2019 18:27

1По повод одбележувањето на 70 години од формирањето на Алијансата и кога Република Северна Македонија е на пат да стане 30та членка на НАТО, АТА Македонија, во соработка со своите партнери, организираше и се вклучи во низа настани чија цел покрај одбележување на јубилејот, беше и информирање и запознавање на пошироката јавност со целите и вредностите на Алијансата.

 
НАТО Атлетска Трка PDF Печати Е-пошта
Вторник, 09 Април 2019 13:41

8По повод  Денот на НАТО – 4ти Април и 70 годишнината од Алијансата, беа организирани повеќе настани како дел од НАТО неделата со цел славење на овој јубилеј, но и во чест на процесот за ратификација на Протоколот за пристапување на државата како 30та членка на НАТО.

 
Дипломатска дискусија „Патот до Брисел“ по повод Денот на НАТО 2019 PDF Печати Е-пошта
Четврток, 04 Април 2019 13:30

2Оваа година, кога Алијансата слави 70 години од своето постоење и кога Република Северна Македонија е на пат да стане 30та членка на НАТО, АТА Македонија во соработка со Амбасадата на Република Словенија (НАТО Контакт Амбасада) и Министерството за Одбрана  организираше дипломатска дискусија насловена “Патот до Брисел”. Настанот се одржа во Свечената Сала на  Владата на Република Северна Македонија, на 3ти  Aприл 2019 (среда) со почеток од 12:00 часот.

 
Средба со Н.Е. Проф. Д-р Јазбец, Амбасадор на Словенија во Скопје PDF Печати Е-пошта
Четврток, 14 Февруари 2019 14:02

IMG 2357aНа 14 фебруари 2019 година, делегација од Евро-Атлантскиот Совет на Македонија предводена од Претседателот, г-дин Исмет Рамадани, се состана со Н.Е. Проф. Д-р Милан Јазбец, Амбасадор на Република Словенија во Скопје - НАТО Контакт Амбасада.

 
Панел дискусија: НАТО - повеќе од Сојуз за стабилност и безбедност PDF Печати Е-пошта
Вторник, 22 Јануари 2019 17:51

sobranie 2По повод официјалната посета на министерот за одбрана на Република Словенија, г. Карл Ерјавец, во просториите на Собранието на Република Македонија се одржа панел дискусија на тема: "НАТО - повеќе од Сојуз за стабилност и безбедност " во организација на Комитетот за одбрана и безбедност, во соработка со Министерството за одбрана, Амбасадата на Република Словенија во Република Македонија и Евро-Атлантскиот Совет на Македонија.

 


Лист 1 од 43

Публикации

scholl dizajn web