Вести:
Tools
You are here: Почетна|Медиа Центар|Вести|Шесто предавање и официјална посета на Центарот за обука "PARC" во Скопје
Шесто предавање и официјална посета на Центарот за обука "PARC" во Скопје PDF Печати Е-пошта
Петок, 02 Ноември 2018 11:32

На 26 октомври 2018 година, како дел од "ШКОЛАTA ЗА ОДБРАНА, БЕЗБЕДНОСТ И НАТО ИНТЕГРАЦИИ", се одржа посета на Регионалниот центар за односи со јавност "PARC".

IMG 2343

PARC е национален центар за образование и обука кој го обучува националниот и меѓународниот персонал (не само од вооружените сили и од министерствата за одбрана, туку и од другите институции на државната управа) за да ги развијат своите Комуникациски вештини и техники и да им ја обезбедат потребната експертиза во јавните работи.

IMG 2365

IMG 2351

Презентерите им дадоа на учесниците информативен брифинг за центарот, неговата мисија и општа улога, како и за обуките што редовно се спроведуваат во рамките на центарот.

IMG 2362

Учесниците имаа можност да поставуваат прашања, да дискутираат и да ги видат просториите опремени за обуки.

IMG 2367

 

Публикации

youth empowerment