Вести:
Tools
You are here: Почетна|Медиа Центар|Вести|Осмо предавање за родот и безбедноста
Осмо предавање за родот и безбедноста PDF Печати Е-пошта
Четврток, 22 Ноември 2018 15:22

На 25 ноември 2018 година, учесниците на "ШКОЛАТА ЗА ОДБРАНА, БЕЗБЕДНОСТ И НАТО ИНТЕГРАЦИИ" имаа можност да присуствуваат на предавање за родови и безбедносни прашања.

received 354558485320702

Предавањето се одржа во просториите на АТА Македонија од Капетан Селма Биберовиќ, дел од АРМ и член на YATA Македонија.

Предавањето опфати теми поврзани со улогата и влијанието на жените во безбедносните структури, Резолуцијата 1325 и нејзината имплементација и ефекти во Армијата на Република Македонија и општата застапеност на жените во безбедносниот сектор.

Капетан Биберовиќ сподели и дел од своите искуства како жена во АРМ, секојдневните предизвици и искуствата во поглед на процесот на едукација во Воената Академија во Скопје.

Учесниците покажаа значителен интерес со прашања и дискусии.

received 571293873316926

 

Публикации

scholl dizajn web