Вести:
Tools
You are here: Почетна|Медиа Центар|Вести|Деветто предавање и официјална посета на НАТО Канцеларијата за врски во Скопје
Деветто предавање и официјална посета на НАТО Канцеларијата за врски во Скопје PDF Печати Е-пошта
Четврток, 29 Ноември 2018 15:42

На 29 ноември 2018 година, учесниците на "ШКОЛА ЗА ОДБРАНА, БЕЗБЕДНОСТ И НАТО ИНТЕГРАЦИИ" имаа единствена можност да ја посетат НАТО Канцеларијата за врски во Скопје. Учесниците беа поздравени од страна на Шефот на НАТО Канцеларијата за врски, Полковник Зоран Јанковиќ.

IMG 1313

Предавањето кое следеше опфати теми како што се структурата на НАТО; политиката, операциите и одлучувањето во НАТО; НАТО и новите безбедносни предизвици; Патот на Македонија кон НАТО (учество во мисии, важни чекори, датуми итн.); и улогата на НАТО Канцеларијата во Македонија во однос на НАТО-интеграциите.

Учесниците покажаа значителен интерес со прашања и дискусии.

IMG 1321

 

Публикации

scholl dizajn web