Вести:
Tools
You are here: Почетна|Медиа Центар|Вести
Вести
Делегација од ЈАТА Македонија во посета на Седиштето на НАТО во Брисел PDF Печати Е-пошта
Петок, 12 Мај 2017 13:09

IMG 0015Од 8ми до 10ти мај 2017, двајца претставници од ЈАТА Македонија, г-дин Илија Џугуманов, Претседател на ЈАТА и г-ца Дина Арнаут, Координатор за Социјални Медиуми, го посетија Брисел како дел од Тренингот за Социјални Медиуми во Седиштето на НАТО, организиран од страна на Асоцијацијата на Атлантскиот Договор, во соработка со Секторот за Јавна Дипломатија на НАТО.

 
РУЧЕК ВО ТРПЕЗАРИЈАТА НА ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР НА НАТО PDF Печати Е-пошта
Четврток, 11 Мај 2017 13:03

IMG 7869Како двајца млади професионалци од Македонија успеаа да ручаат на масата на Г-дин Јенс Столтенберг?

 
Средба со Амбасадорот на Амбасадата на Република Унгарија во Република Македонија PDF Печати Е-пошта
Вторник, 02 Мај 2017 10:59

ungarijaНа 26ти април 2017 година делегација на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија, составена од г-дин Исмет Рамадани, претседател на ЕАСМ, г-дин Тоше Коцевски, член на бизнис клубот на ЕАСМ, и г-дин Илија Џугуманов, член на Претседателството на АТА Македонија, остварија средба со Н.Е. Г-дин Ласло Иштван Дукс, Амбасадорот на Амбасадата на Република Унгарија со седиште во Република Македонија. На средбата присуствуваа г-дин Ѓула Сомоѓи, заменик-шеф на мисијата, и г-дин Ервин Шел, економски советник на Амбасадата на Република Унгарија.

 
НАТО ДЕН 2017 PDF Печати Е-пошта
Петок, 07 Април 2017 08:30

image1Традиционалната прес-конференција, која секоја година се организира од страна на Евро – Атлантскиот Совет на Македонија со цел да се прослави денот на НАТО – 4ти април, оваа година се одржа во Домот на АРМ во Скопје, на 4ти април 2017 година (вторник).

 
Средба помеѓу ЕАСМ и Амбасадорката на НАТО контакт Амбасадата во Република Македонија PDF Печати Е-пошта
Среда, 22 Март 2017 13:45

amb hrvatska1На 21ви март, 2017 делегација од Евро – Атлантскиот Совет на Македонија, составена од г-дин Исмет Рамадани, Претседател на ЕАСМ, г-дин Трифун Костовски, Извршен Директор на АТА Бизнис Клуб и г-дин Илија Џугуманов, Претседателство на АТА Македонија, се сретна со Н.Е. Г-ѓа Данијела Баришиќ, Амбасадор на НАТО контакт Амбасадата на Хрватска во Република Македонија.

 


Лист 4 од 37

Публикации

INTER