Вести:
Tools
You are here: Почетна|Медиа Центар|Вести
Вести
Декларација за НАТО интеграцијата на Република Македонија PDF Печати Е-пошта
Вторник, 05 Април 2011 14:32

По повод денот на НАТО 4 април 2011 година, Евро-Атлантскиот Совет на Македонија (ЕАСМ) го одржа своето Годишно собрание како редовен настан на организацијата кој се одржува еднаш годишно.

На Собранието беше усвоен извештај за работата на организацијата во изминатиов период и донесени насоки за идна работа.

 
Годишно собрание на Евро-Атлантски Совет на Македонија (ЕАСМ) PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 04 Април 2011 09:11

На денот на НАТО, 4 април 2011 година, Евро-Атлантскиот Совет на Македонија (ЕАСМ) ќе го одржи своето Годишно собрание.

Собранието е редовен настан на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија на кој ќе се се изнесат ставови и оценка за процесот на интеграцијата на Република Македонија во НАТО, со осврт на специфичната ситуација во која се наоѓа процесот, а исто така ќе се изнесе оценка за работата на организацијата  во изминатиот период.

 
ЕАСМ на средба со амбасадорот на САД во РМ Филип Рикер PDF Печати Е-пошта
Среда, 23 Март 2011 15:40

Претседателот на Евро-Атлантски Совет на Македонија Лазар Еленовски и потпретседателот Исмет Рамадани одржаа средба со Амбасадорот на Соединетите Американски Држави во Република Македонија Филип Рикер.

 
Ни треба Македонија во евро-атлантските структури PDF Печати Е-пошта
Вторник, 22 Март 2011 16:06

Приказната за Македонија во НАТО не е завршена, но е важна за сите, а тоа најдобро се гледа овие денови кога на северот на Африка се води битката за Либија, оценува италијанскиот професор по безбедност Фабрицио Лучиоли.

 
ЕАСМ со курс за меѓународните организации и меѓународните односи во 21 век PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 21 Март 2011 16:24

Евро-Атлантскиот Совет на Македонија (ЕАСМ) во соработка со Атлантскиот Комитет на Италија и со поддршка на ФОН Универзитетот организира курс со наслов:

 


Лист 37 од 38

Публикации

INTER