Вести:
Tools
You are here: Почетна|Медиа Центар|Вести
Вести
Сочувство по повод смртта на г-н Киро Глигоров, првиот претседател на самостојна Република Македонија PDF Печати Е-пошта
Вторник, 03 Јануари 2012 15:12

По повод смртта на г-н Киро Глигоров, првиот претседател на самостојна Република Македонија, Евро-Атлантскиот Совет на Македонија испрати писмо на сочувство до семејството во кое се нагласува значењето на претседателот Глигоров за независноста, развојот и меѓународната промоција на Република Македонија:

 
Еленовски на меѓународен симпозиум во Атина PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 19 Декември 2011 13:22

Лазар Еленовски, претседателот на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија во периодот од 2-3 декември 2011 учествуваше на Годишниот меѓународен симпозиум кој по дваесетти пат се одржи во Атина.

 
Изјава на Генералниот Секретар на НАТО за ракетната одбрана PDF Печати Е-пошта
Четврток, 24 Ноември 2011 16:50

Ја зедов предвид изјавата на претседателот Медведев за ракетната одбрана. Ракетниот одбранбен систем на НАТО, кој лидерите на НАТО државите за време на минатогодишниот Лисабонски самит се согласија да го развиваат, е дизајниран за одбрана од закани кои доаѓаат надвро од Европа и не е дизајниран да ја промени рамнотежата во системот на одвраќање.

 
Јавната промоција - „SMART DEFENCE - новиот концепт на НАТО“ PDF Печати Е-пошта
Среда, 23 Ноември 2011 11:58

Евро–Атлантскиот Совет на Македонија (ЕАСМ) во соработка со Министерството за одбрана на Република Македонија, Амбасадата на Холандија во Република Македонија (НАТО контакт амбасада), Британската Амбасада и Амбасадата на Република Франција, организираше јавна промоција на: „SMART DEFENCE - новиот концепт на НАТО“.

 
МЕАСМ со свој член во Извршниот одбор на ЈАТА PDF Печати Е-пошта
Среда, 16 Ноември 2011 19:32

Стефанија Маџоска, член на извршната канцеларија на МЕАСМ беше избрана за потпретседател за комуникации во Извршниот одбор на ЈАТА на 57-то Генерално собрание на АТА кое се одржа во Тирана од 14-ти до 16-ти Ноември.

 


Лист 38 од 42

Публикации

youth-thumbnail