Вести:
Tools
You are here: Почетна|Медиа Центар|Вести
Вести
ВТОРА И ТРЕТА ТРИБИНА - ШТИП И СТРУМИЦА PDF Печати Е-пошта
Петок, 21 Октомври 2016 13:33

1По шестмесечното истражување во соработка со ЦИВИКА Мобилитас и Секторот за Јавна Дипломатија на НАТО, на тема: “Влијанието на Евро – Атлантските интеграции врз меѓу – етничките односи“, Евро – Атлантскиот Совет на Македонија ги организираше втората и третата од  серија на трибини планирани да бидат организирани во неколку градови/плански региони во Република Македонија кои имаат за цел промоција на резултатите од истражувањето и стимулирање дискусија за овие важни теми.

 
Прва Трибина – Тетово PDF Печати Е-пошта
Петок, 07 Октомври 2016 13:21

t3Почнувајќи од март, а официјално најавувајќи го за време на НАТО месецот – април 2016, Евро – Атлантскиот Совет на Македонија продолжи со активно спроведување на проектот насловен:

 
Еволуцијата на НАТО во рамки на "Лакот на кризата" PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 01 Август 2016 08:15

nato flagДестабилизирачките ефекти на менувањето на политиката и заканите од тероризмот се чувствуваат низ Алијансата која се соочува со предизвикот ефективно да одговори на новата безбедносна реалност, велат Исмет Рамадани, Илија Џугуманов и Марија Јанкулоска.

 
Прашалник - Влијанието на евро-атлантските интегративни процеси врз меѓуетничките односи PDF Печати Е-пошта
Среда, 13 Јули 2016 20:38

logo enЕвро-Атлантскиот Совет на Македонија во моментов спроведува истражување на јавното мислење кое е дел од проектот: “Влијанието на евро-атлантските интегративни процеси врз меѓуетничките односи” поддржан од CIVICA MOBILITAS и НАТО Секторот за јавна дипломатија.

 
Кранс Монтана Форум PDF Печати Е-пошта
Среда, 06 Јули 2016 12:51

IMG 1Како признание на професионалноста, посветеноста и личните квалитети, Претседателот на ЈАТА Македонија, г-дин. Илија Џугуманов, присуствуваше на Кранс Монтана Форумот - Нови Лидери за Утре, од 29ти јуни до 1ви јули 2016 во Виена, откако беше предложен од страна на Генералниот Секретар на АТА, г-дин. Џејсон Вајсман.

 


Лист 5 од 37

Публикации

simulacija5