Вести:
Tools
You are here: Почетна|Медиа Центар|Вести
Вести
Министрите за Одбрана се собраа во Брисел да ги дискутираат операциите и способностите PDF Печати Е-пошта
Среда, 05 Октомври 2011 13:33

НАТО министрите за одбрана се сретнаа на 5 и 6 Октомври во Брисел со цел да ги разгледаат тековните операции и да ги дискутираат начините да се продолжи со агендата на НАТО Паметна Одбрана.

 
Динамично лето за Младината на Евро – Атлантскиот Совет на Македонија (МЕАСМ) PDF Печати Е-пошта
Петок, 09 Септември 2011 12:47

За време на летниот период Младината на Евро – Атлантскиот Совет на Македонија (МЕАСМ) беше активна во неколку полиња. Помеѓу другите активности, младите имаа и можност да учествуваат на различни регионални и интернационални семинари како што се REACT 2011 и DAYS 2011.

 
Претседателот на ЕАСМ, Лазар Еленовски на средба со амбасадор на Кралството Холандија во Република Македонија, Мариет Шурман PDF Печати Е-пошта
Петок, 09 Септември 2011 12:11

Претседателот на Евро-Атлантски Совет на Македонија, Лазар Еленовски оствари средба со новоименуваниот амбасадор на Кралството Холандија во Република Македонија, Мариет Шурман.

 
Декларација за НАТО интеграцијата на Република Македонија PDF Печати Е-пошта
Вторник, 05 Април 2011 14:32

По повод денот на НАТО 4 април 2011 година, Евро-Атлантскиот Совет на Македонија (ЕАСМ) го одржа своето Годишно собрание како редовен настан на организацијата кој се одржува еднаш годишно.

На Собранието беше усвоен извештај за работата на организацијата во изминатиов период и донесени насоки за идна работа.

 
Годишно собрание на Евро-Атлантски Совет на Македонија (ЕАСМ) PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 04 Април 2011 09:11

На денот на НАТО, 4 април 2011 година, Евро-Атлантскиот Совет на Македонија (ЕАСМ) ќе го одржи своето Годишно собрание.

Собранието е редовен настан на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија на кој ќе се се изнесат ставови и оценка за процесот на интеграцијата на Република Македонија во НАТО, со осврт на специфичната ситуација во која се наоѓа процесот, а исто така ќе се изнесе оценка за работата на организацијата  во изминатиот период.

 


Лист 44 од 46

Публикации

youth empowerment