Вести:
Tools
You are here: Почетна|Медиа Центар|Вести
Вести
Трето предавање и официјална посета на Центарот за обука за пилоти PDF Печати Е-пошта
Петок, 19 Октомври 2018 11:52

IMG 0351На 18 октомври 2018 година беше организирана официјална посета на Центарот за обука на пилоти при Армијата на Република Македонија за учесниците на "ШКОЛАТА ЗА ОДБРАНА, БЕЗБЕДНОСТ И НАТО ИНТЕГРАЦИИ".

 
Второ предавање и официјална посета на Хрватската амбасада во Македонија PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 08 Октомври 2018 09:50

IMG 0138Како дел од "ШКОЛА ЗА ОДБРАНА, БЕЗБЕДНОСТ И НАТО ИНТЕГРАЦИИ", АТА Македонија го организираше второто предавање со Амбасадорката на Хрватска во Македонија, Н.Е. Данијела Баришиќ, како и првата официјална посета на НАТО Контакт Амбасадата / Амбасадата на Хрватска во Македонија.

 
ШКОЛА ЗА ОДБРАНА, БЕЗБЕДНОСТ И НАТО ИНТЕГРАЦИИ PDF Печати Е-пошта
Вторник, 02 Октомври 2018 08:29

IMG 9995Во текот на официјалната посета на нашата партнерска организација, Атлантскиот совет на САД, АТА Македонија како дел од новиот проект "ШКОЛА ЗА ОДБРАНА, БЕЗБЕДНОСТ И НАТО ИНТЕГРАЦИИ" го организираше првото неделно предавање со г-дин Греам Бруки, директор и уредник на Дигиталната форензичка истражувачка лабораторија и Сара Беденбау, помошник директор на Европски и специјални иницијативи.

 
Тренинг за Комуникациски вештини PDF Печати Е-пошта
Вторник, 25 Септември 2018 13:35

globsec 1Во периодот од 20.09-21.09.2018 година, членови на АТА Македонија присуствуваа на дводневна обука за градење на капацитети наменета за граѓанските организации во Македонија и регионот организирана од Globsec Policy Institute од Братислава.

 
НАТО ИНТЕГРАЦИЈАТА - ПРЕДУСЛОВ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И РАЗВОЈ PDF Печати Е-пошта
Среда, 19 Септември 2018 13:36

1По повод започнувањето на новиот проект „ШКОЛА ЗА ОДБРАНА, БЕЗБЕДНОСТ И НАТО ИНТЕГРАЦИИ“,кој е директно поддржан од Министерството за Одбрана на РМ и НАТО Секторот за Јавна Дипломатија, Евро-Атлантскиот Совет на Македонија на 18.09.2018 година во Хотелот Stone Bridge одржа еднондевна конференција под наслов: “НАТО ИНТЕГРАЦИЈАТА - ПРЕДУСЛОВ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И РАЗВОЈ”.

 


Лист 6 од 45

Публикации

scholl dizajn web