Вести:
Tools
You are here: Почетна|Медиа Центар|Вести
Вести
ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА АТА МАКЕДОНИЈА PDF Печати Е-пошта
Петок, 15 Декември 2017 14:43

1Завршната конференција од истражувачкиот проект на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија, насловен „Зајакнување на младинскиот дијалог за промоција на демократските процеси во духот на евро-атлантските
интеграции“ се одржа на 13.12.2017 (Среда) во Скопје, во просториите на Клубот на Пратеници.

 
ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА 13.12.2017 ВО СКОПЈЕ PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 11 Декември 2017 12:10

final-conference OKВо текот на изминатите 16 месеци, Евро – Атлантскиот Совет на Македонија (АТА Македонија), поддржан од ЦИВИКА Мобилитас, спроведе проект насловен:

 
63то ГЕНЕРАЛНО СОБРАНИЕ НА АТА ВО БРИСЕЛ PDF Печати Е-пошта
Петок, 08 Декември 2017 09:04

thumbnail6На 3ти и 4ти декември 2017, Светската Атлантска Асоцијација (АТА) го оддржа годишното 63то Генерално Собрание во Брисел, Белгија. Овој состанок ги обединува сите 37 Атлантски Совети на светско ниво и претставува платформа за дискусија на актуелните глобални проблеми. 

 
Трета и Четврта Работилница PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 27 Ноември 2017 08:51

DPKAt55WkAAvv 2На 21 и 22 ноември 2017 година, во просториите на Државниот универзитет "Гоце Делчев" Штип, Евро-Атлантскиот совет на Македонија го заокружи циклусот на работилници кои се дел од тековниот истражувачки проект, насловен: "Зајакнување на младинскиот дијалог за промоција на демократските процеси во духот на евро-атлантските интеграции".

 
Втора работилница - Струга PDF Печати Е-пошта
Петок, 20 Октомври 2017 08:36

image1По десетмесечното истражување со поддршка на Civica Mobilitas за истражувачкиот проект насловен: "Зајакнување на младинскиот дијалог за промоција на демократските процеси во духот на евроатлантските интеграции", Евроатлантскиот совет на Македонија ја организираше втората од серијата работилници кои се планираат да се одржат во неколку градови во земјата со цел да се промовираат резултатите од истражувањето и да се стимулира дискусија за поврзаните теми. Настанот се одржа на 18.10.2017 година во просториите на Универзитетот ФОН во Струга.

 


Лист 7 од 43

Публикации

scholl dizajn web