Вести:
Tools
You are here: Почетна|Медиа Центар|Вести
Вести
НАТО Студентска Симулација – Инфо Брифинг PDF Печати Е-пошта
Среда, 20 Април 2016 11:50

grupnaВо пресрет на последниот настан на месецот на НАТО 2016 година, 6-тaта студентска симулација на НАТО на тема "НАТО во очите на Самитот во Варшава", ATA / ЈATA Македонија организираше инфо брифинг во просториите на ЧОВЕКОТ ПРЕД СЕ со цел да ги запознае учесниците на овогодинешната студентска симулација со нивните задачи и да ги додели нивните улоги.

 
Меѓународна научна конференција - SEECURE 2016 PDF Печати Е-пошта
Петок, 15 Април 2016 12:58

1Како дел од НАТО месецот 2016 година, Евро-Атлантскиот Совет на Македонија продолжи со своите активности, овојпат со меѓународна научна конференција на тема: "SEECURE 2016". Настанот се одржа на 14 април 2016 година во Домот на армијата во Скопје, со почеток во 10 часот. Оваа конференција е втор настан кој се организира по повод месецот на НАТО во организација на Евро-Атлантскиот Совет под покровителство на Министерството за одбрана на Република Македонија, со поддршка на НАТО Секторот за јавна дипломатија.

 
НАТО ДЕН 2016 PDF Печати Е-пошта
Вторник, 05 Април 2016 14:53

1По повод 66-годишнината на НАТО, Евро-Атлантскиот Совет на Македонија (АТА Македонија) организираше еднодневен настан, насловен како: НАТО пред самитот во Варшава - предизвици и перспективи за земјите од Југоисточна Европа.

 
6та НАТО Студентска Симулација – Повик за учество PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 21 Март 2016 12:43

saemИмајќи во предвид дека студентските конференции и сите настаните од ваков карактер во државата се покажа како мошне успешни и интересни за студентите, Евро-Атлантскиот Совет на Македонија по шести пат организира студентска симулација, оваа година на тема:

 
Регионална соработка - Унапредување на политичкиот дијалог PDF Печати Е-пошта
Недела, 20 Март 2016 00:00

1На 15 март 2016 година, делегација на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија (АТА Македонија), предводена од Извршниот Директор на Бизнис клубот на АТА Македонија, г-дин Трифун Костовски, учествуваше на конференција во Белград, во организација на Атлантскиот совет на Србија на тема: "Регионалната соработка - Подобрување на политичкиот дијалог"

 


Лист 8 од 38

Публикации

INTER