Вести:
Tools
You are here: Почетна|Медиа Центар|Вести
Вести
2БС Форум 2015 PDF Печати Е-пошта
Петок, 12 Јуни 2015 18:40

1Во периодот од 04 до 6 јуни 2015 година, делегација на АТА Македонија, учествуваше на петтиот безбедносен форум во Будва, со наслов "Идните перспективи на глобалната архитектура на безбедност", кој се обедини околу 400 високи претставници, истакнати научници, експерти од областа на безбедносната политика, новинари и млади луѓе од целиот свет.

 
Еден-на-Еден ДИСКУСИЈА PDF Печати Е-пошта
Петок, 12 Јуни 2015 17:03

aluПо повод високо официјалната посета од Секторот за јавна дипломатија на НАТО, среда, 3ти јуни 2015 во 19:00 часот, Евро-Атлантскиот Совет на Македонија (АТА Македонија) и ЈАТА Македонија организираа еднодневен настан, насловен како:

 
Претседателот на ЈАТА Македонија на Младински Министерски Совет во Анталија PDF Печати Е-пошта
Четврток, 11 Јуни 2015 14:34

photo 1Водејќи се од успехот во минатото, организирајќи младински лидерски самити заедно со НАТО самитите како што беа: Future Leaders Summit in Wales (2014), Young Atlanticists Summits во Чикаго иБратислава (2012), GLOBSEC Young Leaders’ Forum, како и најразлични младински самити на маргините од Самитите на НАТО во Лисабон (2010), Букурешт (2008) and Рига (2006), Светската Атлантска Асоцијација во периодот од 11ти – 13ти април 2015та година во Анталија, Турција ја лансираше програмата Младински Министерски Совет (YMM) - програма со цел да ги поврзе и да ги поттикне идните лидери кои ќе го обликуваат и зголемуват иновативното влијание и опфат од министерскиот совет помеѓу идните трансатлантски лидери.

 
Петта НАТО Студентска Симулација во живо! PDF Печати Е-пошта
Вторник, 05 Мај 2015 10:31

1На последниот ден од април ATA/YATA Македонија ги организираше двата последни настани од проектот “Април месецот на НАТО”.

 
НАТО Симулација во живо (live stream)! PDF Печати Е-пошта
Среда, 29 Април 2015 17:15

FBCOVER

На последниот ден од април ATA/YATA Македонија ќе ги организира двата последни настани од проектот
“Април месецот на НАТО”.

Имајќи на ум дека студентските конференции и други настани од овој тип се покажаа успешни и интересни за студентите, Евро-Атланскиот Совет на Македонија преку YATA Македонија, на 30 април 2015 во ЕРА Центарот во Скопје ќе го организира петтата јубилејна НАТО Студентска Симулација на тема: “НАТО после Самитот во Велс – Предизвици и Перспективи” и ќе ги објави победниците од натпреварот за есеј на тема: “Македонјија и НАТО во 2020”.

 


Лист 9 од 37

Публикации

simulacija5