Вести:
Tools
You are here: Почетна|Медиа Центар|Вести
Вести
Претседателот на ЈАТА Македонија на Младински Министерски Совет во Анталија PDF Печати Е-пошта
Четврток, 11 Јуни 2015 14:34

photo 1Водејќи се од успехот во минатото, организирајќи младински лидерски самити заедно со НАТО самитите како што беа: Future Leaders Summit in Wales (2014), Young Atlanticists Summits во Чикаго иБратислава (2012), GLOBSEC Young Leaders’ Forum, како и најразлични младински самити на маргините од Самитите на НАТО во Лисабон (2010), Букурешт (2008) and Рига (2006), Светската Атлантска Асоцијација во периодот од 11ти – 13ти април 2015та година во Анталија, Турција ја лансираше програмата Младински Министерски Совет (YMM) - програма со цел да ги поврзе и да ги поттикне идните лидери кои ќе го обликуваат и зголемуват иновативното влијание и опфат од министерскиот совет помеѓу идните трансатлантски лидери.

 
Петта НАТО Студентска Симулација во живо! PDF Печати Е-пошта
Вторник, 05 Мај 2015 10:31

1На последниот ден од април ATA/YATA Македонија ги организираше двата последни настани од проектот “Април месецот на НАТО”.

 
НАТО Симулација во живо (live stream)! PDF Печати Е-пошта
Среда, 29 Април 2015 17:15

FBCOVER

На последниот ден од април ATA/YATA Македонија ќе ги организира двата последни настани од проектот
“Април месецот на НАТО”.

Имајќи на ум дека студентските конференции и други настани од овој тип се покажаа успешни и интересни за студентите, Евро-Атланскиот Совет на Македонија преку YATA Македонија, на 30 април 2015 во ЕРА Центарот во Скопје ќе го организира петтата јубилејна НАТО Студентска Симулација на тема: “НАТО после Самитот во Велс – Предизвици и Перспективи” и ќе ги објави победниците од натпреварот за есеј на тема: “Македонјија и НАТО во 2020”.

 
ЈАТА Македонија на меѓународна конференција во Хрватска: НАТО – достигнувања и предизвици PDF Печати Е-пошта
Четврток, 16 Април 2015 11:30

1Во периодот од 8 до 10 април 2015 година делегација на Младината на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија предводена од претседателот Илија Џугуманов на покана на Евро-Атлантскиот Совет на Хрватска зема учество на меѓународната конференција „НАТО – достигнувања и предизвици“ која се одржа во Загреб, Хрватска.

 
Прослава по повод Денот на НАТО – 4 Април PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 06 Април 2015 10:57

2.1Прес конференцијата по повод “Денот на НАТО – 4 април“ е традиционална и континуирана активност на Евро – Атлантскиот Совет на Македонија во соработка со Министерството за одбрана на Република Македонија, НАТО контакт амбасадите во Република Македонија и НАТО канцеларијата на која редовно се брифира јавноста за напредокот на Република Македонија во НАТО интегративните процеси и го одбележува денот на НАТО – 4 април.

 


Лист 10 од 37

Публикации

INTER