Вести:
Tools
You are here: Почетна|AKTIVITETET|Aktivitetet 2008|„Обврски и придобивки од членството во НАТО“, регионална конференција
„Обврски и придобивки од членството во НАТО“, регионална конференција pdf Shtyp Email
E enjte, 29 Korrik 2010 15:09
There are no translations available.

24 - 26 септември 2008 година, Софија, Бугарија

На 26 септември 2008 година во Софија,  Претседателот на Евро-Атлантски Совет на Македонија, Лазар Еленовски беше почесен гостин и официјално ја отвори конференцијата на тема „Обврски и придобивки од членството во НАТО“ во организација на фондацијата Балкан Мозаик, поддржана од Бугарското МНР и НАТО.

На конференцијата која беше од меѓународен карактер гостуваа експерти од Албанија, Бугарија, Босна и Херцеговина, Грција, Македонија, Романија, Србија, Турција, Хрватска и Црна Гора, официјални претставници на Бугарија и НАТО, политичари, како и претставници на медиумите.

Настанот имаше за цел да развие дебата за политичките, демократските, безбедносните и економските предности и придобивки од членството во НАТО за секоја поединечна држава, но и за регионот во целина.

 

PUBLIKIMET

youth empowerment