Вести:
Tools
Активности 2010 година
НАТО САМИТ Студентска Симулација, 11 декември 2010 година pdf Shtyp Email
E premte, 24 Dhetor 2010 16:16
There are no translations available.

Во рамки на проектот за Стратешкиот Концепт на НАТО 2010Пост – Лисабон: Ново НАТО за Новата Ера – Стратешки Концепт 2010“ Евро-Атлантскиот Совет на Македонија (ЕАСМ) организираше симулација наменета за студентите на факултетите во Република Македонија.

 
Тркалезна маса: По-Лисабон: Ново НАТО за новaта ера Стратешки Концепт 2010 pdf Shtyp Email
E mërkurë, 08 Dhetor 2010 12:06
There are no translations available.

Евро-Атлантскиот Совет на Македонија како продолжение на својата работа на Стратешкиот Концепт 2010 усвоен на Лисабонскиот Самит на НАТО и со цел реализација на активности за пост-лисабонската дебата организира тркалезна маса под наслов:

 
Евро-Атлантскиот Совет на Македонија на меѓународна конференција за безбедност во Анталија pdf Shtyp Email
E premte, 03 Dhetor 2010 09:59
There are no translations available.

Во периодот од 3 до 5 декември 2010 година делегација на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија (ЕАСМ) предводена од претседателот Лазар Еленовски, ќе земе учество на меѓународната конференција „Новиот Стратешки Концепт и НАТО кон 2020“ која се одржува во Анталија, Турција на покана на Атлантскиот Совет на Турција.  

 
НATO симулација, 11 декември 2010 година, Скопје pdf Shtyp Email
E martë, 23 Nandor 2010 13:51
There are no translations available.

Во рамки на глобалната безбедносна дебата за НАТО Стратешкиот Концепт кој се усвои на Самитот на Алијансата во Лисабон, Евро-Атлантскиот Совет на Македонија (ЕАСМ) во изминатата година презема повеќе активности со цел да даде придонес кон овој процес.

Во таа насока, ЕАСМ ќе го спроведе проектот „Пост – Лисабон: Ново НАТО за Новата Ера – Стратешки Концепт 2010“ во рамки на кој организира симулација наменета за студентите на факултетите во Република Македонија.

 
Соопштение за време на Самитот на НАТО во Лисабон pdf Shtyp Email
E premte, 19 Nandor 2010 00:00
There are no translations available.

Денес во Лисабон започнува Самитот на НАТО, најголемата безбедносна алијанса во историјата на човештвото. Самит на кој ќе се усвои новиот Стратешки концепт на Алијансата, кој ќе ја одреди новата улога и функција на  Алијансата во глобализираниот свет во кој човештвото живее во 21 век.

 
Евро-Атлантскиот Совет на Македонија за глобализирано НАТО pdf Shtyp Email
E premte, 05 Nandor 2010 10:05
There are no translations available.

Евро-Атлантскиот Совет на Македонија промовираше труд "Глобалниот заштитник" кој нуди анализа и гледишта за новиот Стратешки Концепт на НАТО алијансата кој ќе се усвои на Лисабонскиот Самит подоцна овој месец.

Во Анализата се изнесени видувањата како НАТО треба да изгледа во иднина, како да се соочи со глобалните предизвици и како да одговори на растечкиот безбедносен притисок во светот.

 


Faqja 1 i 4

PUBLIKIMET

youth empowerment