Вести:
Tools
Активности 2010 година
Новиот НАТО: Градејќи го Новиот Стратешки Концепт pdf Shtyp Email
E diel, 29 Gusht 2010 00:00
There are no translations available.

Еднодневна конференција:
Новиот НАТО: Градејќи го Новиот Стратешки Концепт

Следејќи ја стратешката одлучност на Република Македонија за членство во НАТО и направените чекори за приближување кон Алијансата, Евро-атлантскиот Совет на Македонија (ЕАСМ) одржа еднодневна конференција под наслов: „Новиот НАТО: Градејќи го Новиот Стратешки Концепт“, на 4-ти јуни 2010, во хотелот Стоунбриџ во Скопје.

 
Еднодневна конференција „Извезување безбедност – спроведување стабилност“ pdf Shtyp Email
E premte, 27 Gusht 2010 00:00
There are no translations available.

Во насока на стратешката определба на Република Македонија за членство во НАТО и придонесот на Република Македонија кон Алијансата, Евро-Атлантски Совет на Македонија (ЕАСМ) одржа еднодневна конференција насловена „Извезување безбедност – спроведување стабилност“, на 22 јануари 2010 година во хотел Стоунбриџ во Скопје.

 
Евро-Атлантскиот Совет на Македонија им честита на Албанија и Хрватска за нивниот влез во НАТО pdf Shtyp Email
E enjte, 26 Gusht 2010 13:12
There are no translations available.

Скопје, 2 април 2009 година

Претседателот на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија, Лазар Еленовски им испрати писма на честитки на претседателите на атлантските асоцијации од Албанија и Хрватска по повод влезот на нивните земји во НАТО за овој

 
Група студенти од Италија во работна посета на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија pdf Shtyp Email
E mërkurë, 04 Gusht 2010 10:37
There are no translations available.

На 25ти мај 2010, група студенти од Италија со нивниот професор Стефано Пилото, д-р по историја на меѓународните односи, пристигнаа во Македонија, за втората фаза од нивната посета на балканскиот регион.

 
Стекнати искуства: Земјите од Вишеградската група и евро-атлантската интеграција pdf Shtyp Email
E martë, 03 Gusht 2010 16:15
There are no translations available.

Евро-Атлантскиот Совет на Македонија (ЕАСМ) организираше тркалезна маса насловена: „Стекнати искуства: Земјите од Вишеградската група и евро-атлантската интеграција “

 
Делегација од Холандија во посета на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија, 29 март 2010 година pdf Shtyp Email
E martë, 28 Korrik 2009 00:00
There are no translations available.

На 29 март 2010 година делегација на полковници од Кралскиот колеџ за одбрана на Холандија како дел од студиската посета на регионот присуствуваа во Република Македонија. Меѓу средбите кои ги имаше делегацијата беше и средбата со претставниците на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија која се одржа во Домот на АРМ во Скопје.

 


Faqja 4 i 4

PUBLIKIMET

youth empowerment