Вести:
Tools
Активности 2010 година
Анализа и ставови за Новиот Стратешки Концепт на НАТО pdf Shtyp Email
E enjte, 04 Nandor 2010 09:28
There are no translations available.

Во насока на исполнување на своите активности за промоција на евро-атлантската идеја и вредности, Евро-Атлантскиот Совет на Македонија (ЕАСМ) активно е вклучен во глобалната безбедносна дебата за Новиот стратешки концепт на НАТО кој треба да се усвои на Самитот на Алијансата во ноември во Лисабон.


 
Делегација на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија на Rose-Roth Семинарот во Скопје pdf Shtyp Email
E hanë, 18 Tetor 2010 14:24
There are no translations available.

Во периодот од 19-21 октомври делегација на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија ќе присуствува на 75-от Rose Roth семинар на Парламентарното собрание на НАТО.

Семинарот е со наслов „Југоисточна Европа: креирајќи го новиот моментум“, на кој ќе присуствуваат околу 140 учесници вклучувајќи и 48 членови на парламентот на НАТО и земјите партнери на НАТО, владини претставници, еминентни експерти, меѓународни организации и академици.

 
Министрите на НАТО го дискутираат новиот Стратешки Концепт pdf Shtyp Email
E enjte, 14 Tetor 2010 14:41
There are no translations available.

Министрите за одбрана и надворешни работи денес ги започнаа своите подготовки за агендата за своите претседатели и премиери коишто ќе се сретнат на претстојниот НАТО Самит во Лисабон на 19-ти и 20-ти ноември, да ги постават насоките за Алијансата за наредната декада и за реформите на организацијата.

 
Еленовски на бизнис форум во Косово pdf Shtyp Email
E martë, 12 Tetor 2010 09:21
There are no translations available.

Претседателот на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија, Лазар Еленовски во периодот од 6-ти до 7-ми октомври, присуствуваше на Меѓународниот Бизнис Форум кој се одржа во Приштина.

 
Средба на амбасадорот на Косово во Македонија со ЕАСМ pdf Shtyp Email
E enjte, 07 Tetor 2010 14:11
There are no translations available.

На 6 октомври 2010 година членови на раководството на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија оствари средба со амбасадорот на Косово во Република Македонија г-дин Скендер Дервиши.

 
Потпретседателот Рамадани на конференција во Подгорица pdf Shtyp Email
E premte, 01 Tetor 2010 09:12
There are no translations available.

Потпретседателот на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија (ЕАСМ), Исмет Рамадани зеде учество како излагач на конференцијата „Дијалог за НАТО – заеднички напори за подигање на јавната свест во Црна Гора“ која се одржа во Подгорица, Црна Гора, во периодот од 29 – 30 септември 2010.

 


Faqja 2 i 4

PUBLIKIMET

youth empowerment