Вести:
Tools
Ризван Сулејмани pdf Shtyp Email
There are no translations available.

Rizvan Sulejmani

Ризван Сулејмани
  роден во село Љубин, Скопско, 8 јануари 1957 е македонски политичар, поранешен пратеник на ПДП, заменик-министер за одбрана и министер за локална самоуправа во Владата на СДСМ и на ДУИ и директор на Институтот за политички и мултикултурни студии. Во периодот од 1996 до 2002 година Сулејмани бил пратеник во македонското Собрание, член на повеќе негови комисии, како и член на Делегацијата на Парламентот на Република Македонија во Парламентот на НАТО.

 

PUBLIKIMET

youth empowerment