Вести:
Tools
President pdf Shtyp Email

ismet ramadani

Ismet Ramadani i lindur në 4 Janar 1954 në Shkup. Karriera e tij e gjatë dhe e gjerë përfshin shumë arritje personale dhe profesionale në disa sektorë. Karrierën e tij, Z. Ramadani e filloi si profesor i kimisë në SHMQSH "Zef Lush Marku". Më vonë u zgjodh edhe drejtor i po të njëjtës shkollë.

Në 1990 e filloi karrierën e tij politike si themelues i Partisë për Prosperitet Demokratik (PPD). Në 1990, Z. Ramadani filloi karrierën e tij parlamentare. Mandati i pare ishte 1990 – 1994. Karriera parlamentare e Z. Ramadani është 16 vjet, e cila përfshin katër afate (1990-1994, 1994-1998, 1998 - 2002, 2002-2006). Gjatë gjithë karrierës së tij parlamentare, z. Ramadani ka marrë pjesë në punën e shumë komisioneve parlamentare, duke përfshirë: Komisionin për Mbrojtje dhe Komisionin e Sigurisë, Komisionin për Marrëdhënie Ndëretnike në mandatin e parë, Zëvendëskryetar i Komisionit për Marrëdhënie Ndëretnike në mandatin e dytë, Presidenti i Komisionit për Mjedis, Rini dhe Sport në mandatin e tretë dhe anëtar i Komisionit Kushtetues në mandatin e katërt. Ai është gjithashtu anëtar i delegacionit parlamentar të Republikës së Maqedonisë në IPU nga 1993 - 1998 dhe 2002 - i 2006. Në vitin 2008, Z. Ramadani zgjidhet këshilltar për marrëdhëniet ndëretnike të Kryetarit të Qytetit të Shkupit. Nga viti 2009 deri në vitin 2014 Z. Ramadni është anëtar i Komisionit për falje ndaj Presidentit të Republikës së Maqedonisë.

Së bashku me karrierën e tij parlamentare, z. Ramadani është anëtar aktiv dhe kontribuon në punën e Këshillit Euro - Atlantik të Maqedonisë. Që nga viti 2009, ai është nënkryetar i EACM. Ai ka një kontribut të rëndësishëm në të gjitha aktivitetet e EACM si skenën vendase dhe ndërkombëtare.

Në qershor të 2014, z. Ismet Ramadani u zgjodh kryetar i Këshillit Euro - Atlantik të Maqedonisë.

 

PUBLIKIMET

youth empowerment