Вести:
Tools
You are here: Почетна|QENDRA E MEDIAS|Lajme/Të reja
Вести
Komunikatë për shtyp COVID-19 pdf Shtyp Email
E mërkurë, 18 Mars 2020 14:53

logo en

Të nderuar,

Për shkak të përhapjes së madhe të virusit COVID-19, dëshirojmë t'ju informojmë se në përputhje me rekomandimet e Organizatës Botërore të Shëndetit, Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Ministrisë së Shëndetësisë të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Këshilli Euro-Atlantik i Maqedonisë është duke funksionuar me një intensitet të ngadalësuar dhe fuqi punëtore minimale.

Me qëllim të mbrojtjes personale dhe ruajtjes së shëndetit publik, ne dëshirojmë t'ju informojmë se Këshilli Euro-Atlantik i Maqedonisë anulon të gjitha ngjarjet e planifikuara në periudhën e ardhshme, përfshirë këtu edhe ngjarjen tradicionale "4 Prilli: Dita e NATO-s", të cilën Këshilli Euro-Atlantik i Maqedonisë e organizon në 20 vitet e fundit në vendin tonë, duke nderuar nënshkrimin e Traktatit të Atlantikut të Veriut.

Republika e Maqedonisë së Veriut më 17.03.2020 ka pranuar ratifikimin e fundit të Protokollit të pranimit në NATO, nga organi legjislativ i Mbretërisë së Spanjës, duke përfunduar procesin e pranimit në Aleancë. Hapi i ardhshëm dhe i fundit në këtë proces është depozitimi i nënshkrimeve të Shteteve Anëtare në Uashington.

Ne i bëjmë thirrje organizatave të tjera jo-qeveritare, institucioneve dhe sipërmarrësve që të veprojnë me përgjegjësi dhe të ndjekin hapat e Këshillit Euro-Atlantik të Maqedonisë, dhe rekomandimet e institucioneve përkatëse, me një qëllim të përbashkët, parandalimin e pandemisë dhe kthimin sa më të shpejtë në punën e rregullt, në detyrat përkatëse.

Ne kërkojmë nga anëtarët tanë, mbështetësit, partnerët dhe publiku i gjerë që të zbatojnë në mënyrë të padiskutuar masat dhe rekomandimet e dhëna nga OBSH, Ministria e Shëndetësisë dhe Qeveria, dhe të qëndrojnë në shtëpitë e tyre. Shëndeti Publik është përparësia jonë, le ta ruajmë së bashku!

 
THIRRJE PËR TË RINJTË pdf Shtyp Email
E martë, 11 Shkurt 2020 13:28
IMG 9209malaTema: ANËTARËSIMI I TË RINJVE NË YATA MAQEDONI
 
Këshilli Euro-Atlantik i Maqedonisë (ATA Maqedoni), përmes aktiviteteve të tij të shumta, ka arritur të zbatojë pjesën më të madhe të programit të tij për promovimin dhe zbatimin e idesë dhe vlerave euro-atlantike në vend dhe në të njëjtën kohë për të rritur ndërgjegjësimin e popullsisë në RMV për anëtarësimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në NATO dhe BE.
 
70 години заедничка безбедност и одбрана на НАТО: 1-ва меѓународна YATA Академија, Тирана, Албанија pdf Shtyp Email
E shtunë, 14 Dhetor 2019 13:48
There are no translations available.

1По повод седумдесетгодишнината  од колективната безбедност и одбрана на НАТО, беше одржана првата меѓународна академија во Тирана, Албанија, организирана од YATA АЛБАНИЈА и меѓународната YATA. Проектот беше поддржан од Одделот за јавна дипломатија на НАТО. Три дена на активности со претставници од различни академски области како и политичари и дипломати. Академијата беше одржана во периодот 8ми-11ти Декември 2019.

 
Konferenca Përfundimtare – Fuqizimi i të rinjve për pjesëmarrje aktive në procesin e vendimmarrjes pdf Shtyp Email
E mërkurë, 20 Nandor 2019 14:10

IMG 5446Me rastin e përmbylljes së projektit me titull "Fuqizimi i të rinjve për pjesëmarrje aktive në procesin e vendimmarrjes", Këshilli Euro-Atlantik i Maqedonisë organizoi Konferencën Përfundimtare për prezantimin e rezultateve në kuadër të hulumtimit gjashtë-mujor, duke ngritur pyetje tek pjesëmarrja e të rinjve dhe diskutimi i sfidave dhe barrierave që ndikojnë në angazhimin e të rinjve.

 
FESTA LAMTUMIRËSE PËR ZNJ. DANIELA BOUDINOVA pdf Shtyp Email
E enjte, 10 Tetor 2019 12:42

IMG 6024Me rastin e largimit të zonjës Daniela Boudinova, Zëvendës Shefit të Delegacionit në Ambasadën e Republikës së Bullgarisë në Shkup dhe me ftesë të Ambasadorit Angel Angelov, z. Ismet Ramadani, President i ATA Maqedoni dhe z. Ilija Djugumanov, anëtar i Presidencës së ATA Maqedoni, morën pjesë në Festën Lamtumirëse e cila u organizua në Ambasadën e Bullgarisë në Shkup këtë të hëne, 7 tetor 2019 në ora 18:00 h.

 


Faqja 1 i 45

PUBLIKIMET

youth empowerment