Вести:
Tools
You are here: Почетна|QENDRA E MEDIAS|Lajme/Të reja|Седмо предавање за реформа на безбедносниот сектор
Седмо предавање за реформа на безбедносниот сектор pdf Shtyp Email
E enjte, 15 Nandor 2018 00:00

На 15 ноември 2018 година, како дел од "ШКОЛА ЗА ОДБРАНА, БЕЗБЕДНОСТ И НАТО ИНТЕГРАЦИИ", се одржа предавање за реформата на безбедносниот сектор.

Предавањето се одржа во просториите на АТА Македонија од страна на Полковник д-р Љубе Дукоски, потпретседател на АТА Македонија.

IMG 1060

Предавањето опфати важни теми поврзани со реформата на безбедносниот сектор, вклучувајќи го и процесот на имплементација, надзорот во безбедносниот сектор, улогата на граѓанското општество, компаративните искуства и напредокот во процесот на реформите во безбедносниот сектор.

По презентацијата следуваше дискусија со значителен интерес на учесниците.

 

PUBLIKIMET

youth empowerment