СОСТАНОК НА СЕВЕРНО АТЛАНТСКИОТ СОВЕТ ВО СКОПЈЕ Shtyp
E enjte, 13 Qershor 2019 12:25

По покана од страна на властите на Република Северна Македонија, Северно Атлантскиот Совет (NAC), со кој преседава Генералниот Секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, ја посети државата на 2 и 3 јуни 2019.

IMG 8174

Генералниот Секретар беше дочекан од страна на Премиерот г-дин Зоран Заев и присуствуваше на официјалната церемонија со најголеми државни и воени почести во владината зграда.

Домашната делегација беше составена од владини и други високи претставници, меѓу кои и г-динот Исмет Рамадани, Претседател на АТА Македонија кој што го поздрави и пречека Генералниот Секретар на НАТО и активно учествуваше во состанокот кој беше оддржан во Владата.

На 3 јуни 2019, Генералниот Секретар и Амбасадорите учествуваа на состанокот на Северно Атлантскиот Совет и на Комитетот за НАТО интеграции / Членови на Владата на Република Северна Македонија.

IMG 8175

Генералниот Секретар на НАТО за време на посетата, оствари и средби со Претседателот на државата, Н.Е. г-дин Стево Пендаровски, Претседателот на Владата, г-дин Зоран Заев и Претседателот на Собранието, г-дин Талат Џафери.

47993112448 d2d184174c k