Вести:
Tools
You are here: Почетна|QENDRA E MEDIAS|Lajme/Të reja|Отворен повик: Новите жени/мажи демократи од Западен Балкан
Отворен повик: Новите жени/мажи демократи од Западен Балкан pdf Shtyp Email
E martë, 27 Tetor 2020 12:40

Дали барате нов предизвик? Дали сакате да работите на вашиот личен развој и истовремено да научите нешто ново за политиката, лобирањето, комуникацијата или борбата против лажните вести? Дали сакате да водите држава? Имате одговори, но никој не ве слуша?

1


АТА Македонија со задоволство ги поканува младите да учествуваат во проектот “Новите жени/мажи демократи од Западен Балкан - Зголемување на учеството на младите во демократијата“.

Главната цел на проектот е да се зголеми свеста за демократските процеси кај младите од Западен Балкан и да се зајакне учеството на младите во процесите на креирање политики.

Бараме млади луѓе од 18-30 години од Босна и Херцеговина, Црна Гора и Северна Македонија. Може да аплицирате сами или во тим од пријатели, соученици или колеги, членови на семејството итн., најмногу до 6 лица.

За време на проектот, вие и вашиот тим ќе водите измислена земја, ќе решавате предизвикувачки задачи и ќе се натпреварувате со вашите врсници од други земји!

Доколку сте заинтересирани, ве охрабруваме да аплицирате на следниот линк до 30 ноември 2020 година!

 

Овој проект е поддржан од: ВИШЕГРАД ФОНДОТ

VisegradFund logo

Повеќе информации за проектот може да најдете на следниот линк: https://www.atamacedonia.org.mk/en/media-centre-/projects/536-novite-zeni-mazi-demokrati-od-zapaden-balkan

Доколку имате потреба од дополнителни информации, контактирајте ја Канцеларијата на Евро- Атлантскиот Совет на Македонија на 02/316 22 21 или на Ky email po mbrohet prej spambots-ave, të duhet JavaScript me e pa .

flaer

 

 

PUBLIKIMET

youth empowerment