Вести:
Tools
Активности 2011
Курс за безбедност и меѓународни односи pdf Shtyp Email
E shtunë, 07 Prill 2012 00:00
There are no translations available.

На предлог на Атлантскиот Комитет на Италија во март 2011 година ЕАСМ заедно со АТА Италија организира курс за безбедност и меѓународни односи кој се одржи на Универзитетот ФОН во Скопје.

 
Динамично лето за Младината на Евро – Атлантскиот Совет на Македонија (МЕАСМ) pdf Shtyp Email
E shtunë, 07 Prill 2012 00:00
There are no translations available.

За време на летниот период Младината на Евро – Атлантскиот Совет на Македонија (МЕАСМ) беше активна во неколку полиња. Помеѓу другите активности, младите имаа и можност да учествуваат на различни регионални и интернационални семинари како што се REACT 2011 и DAYS 2011.

 
НАТО Студентска симулација во Косово pdf Shtyp Email
E shtunë, 07 Prill 2012 00:00
There are no translations available.

Со оглед на интересот од симулацијата, МЕАСМ на 24 Август организираше студентска симулација за студентите во Косово. Настанот беше организиран за време на “Летната Академија за НАТО и ЕУ заедничка надворешна и безбедносна политика.” Главната тема на симулацијата беше Новиот Стратегиски Концепт.

 
Македонија влезе во НАТО! pdf Shtyp Email
E shtunë, 07 Prill 2012 00:00
There are no translations available.

Македонија е 29-та земја членка на НАТО! Министрите за надворешни работи на земјите членки на НАТО денеска едногласно ја поканија Македонија да стане членка на Атлантската алијанса.

 
НАТО Студентска симулација: Состанок на НАТО министрите за надворешни работи pdf Shtyp Email
E shtunë, 07 Prill 2012 00:00
There are no translations available.

На 1.10.2011 МЕАСМ организираше втора НАТО Студентска Симулација во Македонија – НАТО проширување и Западен Балкан.

Настанот беше практично симулација на НАТО состанок на министрите за надворешни работи на која се дискутираше за НАТО проширување, НАТО политиката на отворени врати (Член 10 од Вашингтонскиот договор) како и за покана за членство на моменталните земји аспиранти БиХ, Македонија и Црна Гора.

 


PUBLIKIMET

youth empowerment