Вести:
Tools
Активности 2012
DAYS 2012 pdf Shtyp Email
E martë, 24 Korrik 2012 13:14
There are no translations available.

27от Дански Атлантски Младински Семинар се одржа од 2-8 Јули 2012, традиционално во Авио- базата во Алборг. За 7 дена, учесниците имаа можност да слушнат предавања од признати и реномирани предавачи, да ги дискутираат произлезените теми, и за крај- да учествуваат во дводневната симулација на темата: Кризата во Јужен Кавказ.

 
YATA Семинар за лидерство и менаџмент pdf Shtyp Email
E mërkurë, 04 Korrik 2012 14:11
There are no translations available.

Младината на Светската Атлантската Асоцијација (YATA) од 17-20 јуни го одржа својот прв YATA Семинар за лидерство и менаџмент кој се одржа во Брисел.

 
Претставници од МЕАСМ на 2BS Форумот во Будва, Црна Гора pdf Shtyp Email
E martë, 12 Qershor 2012 09:10
There are no translations available.

Во периодот од 4 до 6 јуни 2012 година, претседателот и генералниот секретар на МЕАСМ, Илија Џугуманов и Јордан Тасев учествуваа на вториот 2BS форумот во Будва, Црна Гора, кој беше организиран од Атлантскиот Совет на Црна Гора.

 
YATA Македонија со предавања во средните училишта pdf Shtyp Email
There are no translations available.

Во духот на анталнтизмот, како предвесник на еден од приоритетните проекти на Младината на Евро Атланскиот Совет на Македонија (YATA Македонија) кој ќе следи во иднина, на 27 и 29 Март 2012 година беа одржани две од низата на предавања и работилници кои ќе следат, наменети за средношколците од Република Македонија, на тема: „Евро – атлантските идеи и вредности, интеграцијата на Република Македоија и нејзиниот придонес за светската безбедност“.

 
Младите атлантисти со ново раководство pdf Shtyp Email
There are no translations available.

Младината на Евро – Атлантскиот Совет на Македонија вчера на 18.01.2012 година во амфитеатарот на Американ Колеџ-Скопје го одржа своето редовно Годишно собрание.

 


Faqja 1 i 2

PUBLIKIMET

youth empowerment