Вести:
Tools
You are here: Почетна|Медиа Центар|Вести|Второ предавање и официјална посета на Хрватската амбасада во Македонија
Второ предавање и официјална посета на Хрватската амбасада во Македонија PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 08 Октомври 2018 09:50

Како дел од "ШКОЛА ЗА ОДБРАНА, БЕЗБЕДНОСТ И НАТО ИНТЕГРАЦИИ", АТА Македонија го организираше второто предавање со Амбасадорката на Хрватска во Македонија, Н.Е. Данијела Баришиќ, како и првата официјална посета на НАТО Контакт Амбасадата / Амбасадата на Хрватска во Македонија.

IMG 0127

Темите на предавањето беа: хрватското искуство на патот кон НАТО и ЕУ, како да се делува како вистински дипломат, борбата против современите безбедносни предизвици, регионалните политики и улогата на НАТО Контакт Амбасадата во Македонија.

H.E. Даниела Баришиќ ги пренесе своите размислувања за македонските интегративни процеси и разговараше за овие важни прашања со учесниците.

IMG 0138

 

Публикации

scholl dizajn web