Вести:
Tools
You are here: Почетна|Медиа Центар|Вести|ШКОЛА ЗА ОДБРАНА, БЕЗБЕДНОСТ И НАТО ИНТЕГРАЦИИ
ШКОЛА ЗА ОДБРАНА, БЕЗБЕДНОСТ И НАТО ИНТЕГРАЦИИ PDF Печати Е-пошта
Вторник, 02 Октомври 2018 08:29

IMG 9995

-Прво предавање


Во текот на официјалната посета на нашата партнерска организација, Атлантскиот совет на САД, АТА Македонија како дел од новиот проект "ШКОЛА ЗА ОДБРАНА, БЕЗБЕДНОСТ И НАТО ИНТЕГРАЦИИ" го организираше првото неделно предавање со г-дин Греам Бруки, директор и уредник на Дигиталната форензичка истражувачка лабораторија и Сара Беденбау, помошник директор на Европски и специјални иницијативи.

Темите на предавањето беа: Работата на Атлантскиот совет и како таа влијае на надворешната политика (конкретно за обезбедување интеграција на Македонија во НАТО и ЕУ); борба против дезинформациите преку техники за истражување со отворен код; и кампањи за свесност во политичката сфера.

IMG 9999

Предавањето се одржа на 27 септември 2018 година во хотелот "Опера Хаус" Скопје.

 

Публикации

scholl dizajn web