Вести:
Tools
You are here: Почетна|Архива|Балкан Мозаик|Активности
Aктивности во рамки на Балкан Мозаик
Втор Софиски Состанок на Балкан Мозаик PDF Печати Е-пошта
Вторник, 20 Јули 2010 00:00

Евро-Атлантската иднина на Западниот Балкан како клучен фактор за зајакнување на безбедноста во регионот

Вториот Софиски состанок во рамките на Форумот за безбедност на Централна и Југоисточна Европа – Балкан Мозаик како продолжение на Првиот Софиски состанок се одржа на 10 мај 2005 година во Софија. На овој состанок се собраа учесници од Атлантската Асоцијација, Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Данска, Македонија, Романија, Србија и Црна Гора, Хрватска и УНМИК – Косово.

 
Прв Софиски Состанок на Балкан Мозаик PDF Печати Е-пошта
Четврток, 15 Јули 2010 00:00

Менување на безбедносните концепти во Централна и Југоисточна Европа
Првиот Софиски состанок во рамки на Фоумот за безбедност на Централна и Југоисточна Европа се одржа 17-19 февруари 2005 година во Софија. На состанокот се собраа учесници од АТА, атлантските асоцијации од Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Данска, Македонија, Србија, Црна Гора, Романија и Косово.

 


Публикации

2 nato academy