Вести:
Tools
You are here: Почетна|Медиа Центар|Вести
Вести
ГЛОБСЕК ФОРУМ 2021 PDF Печати Е-пошта
Петок, 18 Јуни 2021 07:53

IMG 3426 2Од 15-ти до 17-ти јуни 2021 година, делегација на Евроатлантскиот совет на Северна Македонија составена од г-дин Илија Џугуманов, Генерален Секретар и г-ѓа Дина Арнаут, Претседател на Надзорен Одбор присуствуваа на 16-тото издание на ГЛОБСЕК Форумот во Братислава, Словачка.

 
Средба на Бизнис Клубот на Евро – Атлантскиот Совет со Премиерот Заев и министерот Хоџа PDF Печати Е-пошта
Петок, 04 Јуни 2021 11:22

BiznisklubЕвро – Атлантскиот Совет на 5 мај 2021 иницираше работна средба со извршниот директор на Бизнис клубот на Евро-Атлантскиот Совет, Светозар Јаневски, претседателот Исмет Рамадани, Генералниот Секретар Илија Џугуманов како и со стопанственици и членови на раководството на Бизнис клубот.

 
Генерално Собрание и ново раководство на Евро – Атлантскиот Совет PDF Печати Е-пошта
Петок, 29 Јануари 2021 12:28

Ramadani - PretsedatelВрз основа на член 13, став 1 од Статутот на Евро – Атлантскиот Совет, на 28ми јануари 2021 со почеток во 17:30 часот беше оддржанo Генералното Собрание на Евро – Атлантскиот Совет.

 
8ма НАТО Студентска симулација: Обезбедување на светот во несигурни времиња PDF Печати Е-пошта
Вторник, 22 Декември 2020 13:07

1Евро-Атлантскиот Совет на Македонија предводен од успехот и интересот на студентските симулации настани од сличен карактер во земјата, на 18ти декември 2020 година, по осми пат ја организираше традиционалната НАТО студентска симулација, оваа година на тема: „Обезбедување на светот во несигурни времиња“

 
НАТО АКАДЕМИЈА 2020: НАТО Интеграцијата и Соработката со Други Институции (Дирекција за Заштита и Спасување) PDF Печати Е-пошта
Среда, 02 Декември 2020 08:18

1Предавањето на НАТО Академијата 2020 на тема „НАТО Интеграцијата и Соработката со Други Институции (Дирекција за Заштита и Спасување) “ со Др. Беким Максути, Директор на Дирекцијата за Заштита и Спасување и поранешен Заменик Министер за Одбрана, беше оддржано на 30ти ноември 2020 (Понеделник) со почеток во 14 часот. Поради моменталната состојба предизвикана од КОВИД-19 пандемијата и во согласност со препораките на државните и здравствените власти, ова предавање беше оддржано онлајн преку платформата ZOOM.

 


Лист 1 од 49

Публикации

2 nato academy