Вести:
Tools
Активности 2010
Студиска посета на студенти од Италија PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 02 Април 2012 00:00

На 25 мај 2010 година, група студенти од Италија предводени од професор Стефано Пилото, д-р по историја на меѓународни односи и член на Извршниот одбор на АТА Италија пристигнаа во Македонија, за втората фаза од нивната посета на балканскиот регион.

 
75-ти Рос Рот семинар PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 02 Април 2012 00:00

75-ти рос рот семинар - Југоисточна Европа: креирајќи го новиот моментум“, 19-21 октомври 2010, Скопје

Во периодот 19-21 октомври делегација на Младината на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија  присуствуваше на 75-от Рос-Рот семинар на Парламентарното собрание на НАТО. 

 
НАТО Студентската симулација PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 02 Април 2012 00:00

Во склоп на активностите на кои работеше Евро-Атлантскиот Совет на Македонија околу Стратешкиот Концепт на НАТО 2010, по Самитот во Лисабон, ЕАСМ го имплементираше проектот По Лисабон: Новиот НАТО за новата ера – Развивање на Стратешкиот Концепт 2010 во декември 2010. Проектот се состоеше од тркалезна маса и НАТО Студентска симулација.

 
5-ти Меѓународен форум за млади лидери PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 02 Април 2012 00:00

Во периодот од 27-28 февруари 2010 година, Младината на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија  со свој претставници учествуваше на 5-тиот Меѓународен форум за млади лидери организиран од Меѓународна организација Борис Трајковски.

 
Новиот стратешки концепт на НАТО и Југо-источна Европа PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 02 Април 2012 00:00

Во периодот од 06 – 10. Јули 2010 година, Младината на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија  со свој претставник учествуваше на Научна конференција во организација на Евро-атлантскиот совет на Хрватска и Амбасадата на Кралството Данска, која се одржа на Островот Шипањ, Хрватска.

 


Публикации

2 nato academy