Вести:
Tools
You are here: Почетна|Архива|Активности 2009 година
Активности 2009 година
Проштална церемонија за Генералниот Секретар на НАТО PDF Печати Е-пошта
Петок, 30 Јули 2010 10:43

Лазар Еленовски му врачи благодарница Јап де Хоп ШеферПо повод прошталната посета на Република Македонија на Генералниот Секретар на НАТО, Јап де Хоп Шефер, Евро-Атлантскиот Совет на Македонија одржa проштална церемонија на 8-ми мај 2009, каде на Генералниот Секретар, претседателот на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија, Лазар Еленовски му врачи благодарница и подарок за долгогодишната поддршка и партнерството од страна на НАТО кон Атлантската Асоцијација и Евро-Атлантскиот Совет на Македонија како дел од неа во спроведувањето на мисијата за имплементирање на евро-атлантската идеја и вредности во македонското општество.

 
Јавна дебата на Евро-атлантскиот Совет на Македонија, 60 ГОДИНИ НАТО – ЗАЕДНИЧКИ ВРЕДНОСТИ PDF Печати Е-пошта
Петок, 30 Јули 2010 10:42

Евро-Атлантскиот Совет на Македонија по повод одбележување на 60 години од постоењето на НАТО, организира јавна дебата со наслов:  „60 ГОДИНИ НАТО – ЗАЕДНИЧКИ  ВРЕДНОСТИ“. Настанот се оддржа на 14 април на ФОН Универзитетот во Скопје.  

 
Прес конференција на ЕАСМ по повод 60 години од основањето на НАТО PDF Печати Е-пошта
Петок, 30 Јули 2010 09:39

На 4 април во хотелот Бест Вестерн во Скопје, Евро-Атлантскиот Совет на Македонија по повод 60 години од основањето на НАТО и претстојниот НАТО Самит оддржи прес конференција.

 
Апел за фер и демократски избори PDF Печати Е-пошта
Петок, 30 Јули 2010 09:36

Претседателски и локални избори 2009

Евро-Атлантскиот Совет на Македонија (ЕАСМ) во пресрет на претседателските и локалните избори кои се одржаа на 22 март 2009 година, испрати апел до сите политички субјекти вклучени во процесите за одржување на фер и демократски избори:

 


Публикации

2 nato academy