Вести:
Tools
Активности 2012
DAYS 2012 PDF Печати Е-пошта
Вторник, 24 Јули 2012 13:14

27от Дански Атлантски Младински Семинар се одржа од 2-8 Јули 2012, традиционално во Авио- базата во Алборг. За 7 дена, учесниците имаа можност да слушнат предавања од признати и реномирани предавачи, да ги дискутираат произлезените теми, и за крај- да учествуваат во дводневната симулација на темата: Кризата во Јужен Кавказ.

 
YATA Семинар за лидерство и менаџмент PDF Печати Е-пошта
Среда, 04 Јули 2012 14:11

Младината на Светската Атлантската Асоцијација (YATA) од 17-20 јуни го одржа својот прв YATA Семинар за лидерство и менаџмент кој се одржа во Брисел.

 
Претставници од МЕАСМ на 2BS Форумот во Будва, Црна Гора PDF Печати Е-пошта
Вторник, 12 Јуни 2012 09:10

Во периодот од 4 до 6 јуни 2012 година, претседателот и генералниот секретар на МЕАСМ, Илија Џугуманов и Јордан Тасев учествуваа на вториот 2BS форумот во Будва, Црна Гора, кој беше организиран од Атлантскиот Совет на Црна Гора.

 
YATA Македонија со предавања во средните училишта PDF Печати Е-пошта

Во духот на анталнтизмот, како предвесник на еден од приоритетните проекти на Младината на Евро Атланскиот Совет на Македонија (YATA Македонија) кој ќе следи во иднина, на 27 и 29 Март 2012 година беа одржани две од низата на предавања и работилници кои ќе следат, наменети за средношколците од Република Македонија, на тема: „Евро – атлантските идеи и вредности, интеграцијата на Република Македоија и нејзиниот придонес за светската безбедност“.

 
Младите атлантисти со ново раководство PDF Печати Е-пошта

Младината на Евро – Атлантскиот Совет на Македонија вчера на 18.01.2012 година во амфитеатарот на Американ Колеџ-Скопје го одржа своето редовно Годишно собрание.

 


Лист 1 од 2

Публикации

2 nato academy